Jobbig dag

Allmänt, Hjärtfel, Oro, Sjukdom, familj, nyfödd, rädd, rädsla, spädbarn, änglamamma / Hjärtfel, Livet, Sjukhus, familj, lyssna på hjärtat, oro, rädsla, änglamamma / Permalink / 4
Förra veckan så fick vi ett brev där det stod att Vanessa ska träffa en läkare. Vi tänkte ju inte så på det mer än att det kanske inte var nått speciellt så utan mer en rutin kontroll som kanske görs när barnet blivit en månad.
Väl där så får vi veta att detta läkarbesöket är inbokat sen vi låg på BB för att dem ska kolla så Vanessa inte drabbats av samma blodsjukdomar som jag har.
Väl inne i rummet så diskuterar vi mycket med vår barnläkare och han gör en del undersökningar på henne. Vi pratar även att på BB så hörde läkarn ett blåsljud i hjärtat och dagen efter så kolla dem igen och då va ljudet borta, då sa läkarn att vi lyssnar på hjärtat för att se så det inte är nått.
Läkarn undersöker henne och lyssnar länge på hennes hjärta och säger sen att "jag hör väldigt tydligt blåsljud i hjärtat"...... Jag och min kille vi bara kollar på varandra rädda och oroliga över vad det nu innebär.  Han förklarar en del och skriver en remiss till Deottning Silvias barnsjukhus på hjärtmottagningen och vi sätter oss i bilen och åker direkt dit.
 
Ni kan ju bara tänka alla tankar som snurrar, rädslan, ja allt, fy säger ja bara, men man försökte hålla lugnet, men det va svårt.
 
Vår läkare hade pratat med en annan läkare på sjukhuset så dem väntade oss och när vi väl kom in så fick vi hjälp på en gång och väl där så kollade dem Vanessas hjärtat med ultraljud för att se om det var nått som inte stämde. 
Efter ca 40 minuters undersökning så kommer läkarn in och berättar vad han ser.
Att bara sitta där och sen på en skärm och inte fatta nått, usch nä fy säger jag bara!
Men dem kunde i alla fall konstatera att det inte var någon fara med hjärtat, det såg fint ut, visst att det va ett litet blåsljud men det har många barn fick vi förklarat av läkarn och att det tar olika lång tid för barns hjärta att va färdigutvecklat.
 
Så dagen igår va inte alls bra, men nu sitter jag här med vårt älskade barn i famnen och bara skådar och är innerligt tacksam över vad vi skapat.
 
 
 
Till top